4 квітня, в Парафіяльно-гарнізонному храмі Різдва Христового ПЦУ, студенти та викладачі Івано-Франківського навчально-наукового інституту менеджменту об’єдналися в спільній молитві за мир та перемогу України.

Ця молитва відбулася перед величним образом Пресвятої Богородиці «Оранта», який несе у собі надію та захист для кожного українця. Серед тих, хто відслужив молебень, був і кандидат філософських наук, старший викладач кафедри управління та адміністрування о. Михайло Готич.

Ця унікальна ікона, освячена 24 лютого 2023 року, на річницю непохитної стійкості України перед лицем випробувань, являє собою мозаїку з 7 тисяч фотографій і історій тих, хто бореться за свободу нашої землі. Зокрема є світлина нашого студента – Дениса Ляховича, батька трьох дітей, який з перших днів війни захищає кордони нашої держави.

Висловлюючи слова підтримки та молитви перед образом Пресвятої Богородиці «Орантою», ми відчуваємо єдність зі всіма, хто в цей час бореться за мир та перемогу.

Андрей Шептицький, свого часу говорив: «Єднаймося в молитві за те, щоб ми могли бути сильними духом, відданими своїй землі і вірними своїм ідеалам». Ці слова нагадують нам про велич нашого духу та про значення спільної молитви і жертви заради вищих цілей.

Молитва за перемогу України перед іконою Пресвятої Богорониці «Оранта» – це не просто символ віри студентської та наукової спільноти, але й вираз нашої непохитної підтримки та віри в світле майбутнє для України. Вона єднає нас у важкі часи, нагадуючи, що разом ми міцніші, а наша віра та сподівання – незламні.