У ІФННІМ ЗУНУ відбувся ІІ етап ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, у якому взяли участь 45 студентів із 25 закладів вищої та фахової передвищої освіти.

Конкурс розпочався з привітального слова директорки Івано-Франківського навчально-наукового інституту менеджменту Західноукраїнського національного університету докторки економічних наук, професорки Галини Ляхович, яка наголосила на важливості проведення заходу і додала, що творчість Тараса Шевченка невичерпна скарбниця мудрості, а його постать – символ волелюбності та нескореності української нації!

Привітав учасників і голова оргкомітету та голова журі, заступник директора департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації Ігор Гаврилюк, і додав, що творчість Тараса Шевченка актуалізувалася в умовах війни за свободу і незалежність України.

Порядок проведення конкурсу висвітлила головний спеціаліст департаменту освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації Оксана Дяків.

Музичне привітання учасникам конкурсу організували студенти Івано-Франківського фахового музичного коледжу імені Дениса Січинського.

Переконані, що участь у такому конкурсі сприяє розвитку патріотизму серед молоді, адже мова є одним із символів національної єдності, а Шевченкове слово є опорою і натхненням для нашого громадянського і європейського поступу. Вплив Генія на формування свідомості й світогляду нації – неоціненний, незбагненний, а в сучасних реаліях російсько-української війни його вчення є важливою зброєю для досягнення Перемоги.