Студенти ІФННІМ ЗУНУ у межах дуальної освіти та практичної підготовки відвідали Дністровське басейнове управління водних ресурсів в місті Івано-Франківськ.

Лекцію для студентів та екскурсію по лабораторних приміщеннях провела начальник лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровського БУВР Марія Засідко.

Вона ознайомила студентів з системою державного моніторингу вод, який проводиться в Україні, його виконанням в період воєнного стану та перспективами вдосконалення методів досліджень. За словами Марії Семенівної, на неупереджену оцінку щодня надходить близько двох сотень проб води з різних куточків країни, їх реєструють, кодують та аналізують.

Студенти мали можливість на практиці побачити технологію дослідження якості води та її моніторингу, переконатися у дотриманні основних принципів функціонування управління, зокрема, неупередженості при дослідженні води й точності результатів.

Крім того, отримали нагоду ознайомитись із способами організації роботи управління з точки зору управлінсько-економічних відносин. Щиро дякуємо в.о. начальника Дністровського БУВР Миколі Кириліву та начальнику лабораторії моніторингу вод Західного регіону Марії Засідко за теплий прийом, цікаву й інформативну лекцію та можливість вдосконалення знань у сфері управління, використання і відтворення водних ресурсів.