«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!»

Саме із цієї цитати “Великого Кобзаря” розпочала Шевченківські читання «Єднаймо душі словом Кобзаря», присвячені 209 річниці від дня народження великого Пророка Тараса Григоровича Шевченка директор Івано-Франківського навчально-наукового інституту менеджменту Галина Іванівна Ляхович. Вона своїм натхненним виступом наголосила, що кожен із нас повинен гідно й достойно виконувати свою роботу, наближаючи нашу Перемогу. А роль молоді і студенства полягає в тому, щоб наполегливо здобувати знання, бути активним учасником громадсько-політичного життя суспільства, бо саме їм в майбутньому розбудовувати нашу Україну!

Слова Тараса Шевченка сьогодні особливо актуальні та важливі. Це гасла сили та віри в перемогу. Це зброя, яка об’єднує всіх українців від маленької дитини до поважної особи. Це рушійна сила та натхнення у боротьбі проти ворога.

Заступник директора Ганна Іванівна Жекало зробила екскурс в біографію видатної постаті, поділилася цікавими фактами із життя та творчості великого поета, ознайомила із маловідомими моментами із життя Тараса Григоровича, переглянувши кілька документальних відео.

Найбільш приємною частиною була насолода від читання поезії Кобзаря студентами, адже кожний зміг розгледіти у цих рядках щось для себе.

У такий важкий та історично-важливий момент, коли українці показали всьому світові свою єдність, щомиті утверджуючи свободу і незалежність , пам’ятаймо Шевченкові слова «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі!»