11 червня 2021 р. в Івано-Франківському навчально-науковому інституті менеджменту Західноукраїнського національного університету онлайн було проведено науково-практичний круглий стіл на тему: “Конституція України – Основний Закон держави”. 

Предметом обговорення стали виявлення сутності процесу формування стійких конституційних традицій в новітній історії українського права, оскільки, як суспільство в цілому, так і держава, зіткнулись з питанням про те, в який спосіб запропоновані на початку державотворчого шляху моделі організації державної влади можуть бути адаптовані до нових правових, політичних, економічних, соціальних та культурно-національних реалій, аналіз процедури постійного внесення змін та поправок до чинного законодавства, до діючих законів й інших нормативно-правових актів, з’ясування правової природи конституційної реформи та конституційної модернізації.

Зі вступною промовою до учасників науково-практичного круглого столу звернулась директор ІФННІМ ЗУНУ, доктор економічних наук, професор, Заслужений працівник освіти України Ляхович Галина Іванівна, яка побажала всім учасникам плідної праці. 

Проблеми та перспективи відновлення Конституції Українирозкрив у своїй доповіді завідувач кафедри конституційного, міжнародного та адміністративного права Навчально-наукового Юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника,начальникцентру дослідження конституційної юстиціїНавчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника кандидат юридичних наук, доцент Розвадовський Володимир Іванович.

Активну участь в роботі науково-практичного круглого столу взяли студенти та викладачі інституту. В ході жвавої дискусії присутні обмінялися думками щодо ключових проблем модернізації Конституції України. Робота круглого столу виявилася плідною, тим не менше, з’ясувалося, що тема обговорення залишає ще багато відкритих запитань, тому є об’єктивна потреба у організації подібних зустрічей у майбутньому.